COKLAT...COKELAT...SHOCOLATS...CHOCOLATE....!!!

             Sebutan yang berbeza tetapi membawa maksud yang sama iaitu COKLAT. Sebut sahaja coklat, sudah tentu menjadi kegilaan buat sesetengah orang. Mungkin ramai di kalangan kita merupakan penggemar coklat dan ada juga yang diboleh digelar sebagai chocolate maniac!. Bagi sebahagian besar kanak-kanak termasuklah anak-anak kita, coklat merupakan suatu benda yang tidak dapat dipisahkan. Jadi menjadi satu bonus kepada golongan ibu atau bapa jika tahu cara membuat coklat yang sebenarnya tidaklah sesukar yang disangka seterusnya menjimatkan wang dari membeli coklat berjenama yang mahal untuk anak-anak tersayang.


Dari Meja SOHO : Siti Fatimah
Tarikh :

Assalamualaikum....

            Hai, Nama saya Siti Fatimah dan saya akan membahasakan diri saya sebagai Siti sahaja. Siti merupakan seorang suri rumah yang berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Biokimia/Bioteknologi dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Pada mulanya, Siti hanya menjadikan aktiviti membuat coklat ini sebagai hobi setelah belajar daripada seorang kawan yang tinggal berhampiran yang mana Siti anggap beliau sebagai sifu dalam dunia coklat ini. 
Setelah hampir 2 tahun Siti mengusahakan perniagaan berasaskan coklat ini, Siti berpendapat perniagaan ini memang sesuai untuk mereka yang ingin berniaga kecil kecilan dari rumah terutamanya suri rumah dan ibu tunggal atau sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan keluarga.


SITI@SHOCOLATS DALAM UTUSAN MALAYSIA PADA 23 APRIL 2011


             Alhamdulillah, selepas berita mengenai Siti keluar dalam Utusan Malaysia, tempahan coklat yang Siti terima semakin bertambah dan permintaan untuk mengadakan kelas coklat sentiasa ada. Tidak semua permintaan ini dapat Siti penuhi memandangkan masa dan tenaga Siti yang terhad. Oleh itu, Siti membuka peluang ini dengan berkongsi kepada anda tempahan coklat dan permintaan untuk kelas yang Siti terima.


Modal yang rendah untuk bermula iaitu sekitar RM300 - RM500.
Permintaan pasaran yang tinggi dan sedia ada terutamanya untuk majlis perkahwinan dan musim perayaan.
Kadar keuntungan yang tinggi sehingga mencecah 200%.
Boleh dijalankan secara online menggunakan blog dan juga secara offline.
Tempahan boleh dihantar melalui perkhidmatan pos.
Bahan-bahan dan peralatan membuat coklat yang mudah untuk diperolehi dan tidak memerlukan peralatan yang canggih dan mahal.
Senang untuk dipelajari.

Melalui bisnes coklat, pendapatan Siti TIDAK hanya TERHAD kepada menerima tempahan coklat sahaja. Sebaliknya Siti juga membekalkan bahan-bahan dan peralatan untuk membuat coklat serta kotak-kotak hiasan kepada pengusaha-pengusaha coklat yang sukar untuk mendapatkan barangan tersebut. Selain itu, Siti juga mengadakan kelas-kelas coklat yang sentiasa diadakan hampir setiap minggu. Siti menerima begitu banyak permintaan agar segala pengalaman dan pengetahuan Siti yang sedikit ini dibukukan dan divideokan oleh kerana ramai yang ingin belajar coklat dengan Siti tetapi tidak dapat hadir. Sepanjang Siti mengadakan kelas coklat di Seri Kembangan Selangor, ramai yang berminat untuk mempelajarinya tetapi tidak dapat menyertainya atas sebab-sebab berikut:


Tiada kenderaan.
Suami tak dapat nak hantar.
Tiada sesiapa yang nak jaga anak.
Tinggal jauh dari tempat kursus.
Masalah kesihatan atau kurang upaya.
Kos pengangkutan yang tinggi.
Masalah penginapan jika hadir dari jauh.
Yuran kursus yang mahal antara RM250 sehingga mencecah ribuan ringgit.

       Setelah bertungkus-lumus selama beberapa bulan, akhirnya berjaya juga Siti menyiapkan eBook dan Video panduan ini. Maka dengan rasa syukur ke hadrat Ilahi, terimalah eBook Bervideo Panduan Pembuatan Coklat Buatan Tangan Dari Rumah ini sebagai panduan yang berguna untuk anda mula menjana pendapatan lumayan hanya dari dapur rumah anda. Sekarang anda tidak perlu lagi mengeluarkan belanja yang besar untuk ke kelas-kelas atau bengkel membuat coklat lagi. Anda sudah boleh belajar membuat coklat hanya dari rumah. Malah anda boleh melihat video ini berulang-ulang kali sehingga anda berjaya membuat coklat. Siti berharap eBook Bervideo ini akan dapat membantu anda untuk sama-sama memajukan ekonomi diri dan keluarga

Panduan  dalam bentuk ebook dan 11 video langkah demi langkah yang akan membantu anda untuk memulakan perniagaan coklat pada bila-bila masa.
Modul pembelajaran bagi 11 video panduan membuat coklat tersebut adalah sama seperti modul yang digunapakai sepanjang Siti mengadakan kelas coklat.
Ia bukan sahaja menunjukkan cara-cara membuat coklat tetapi anda juga akan diterangkan tentang panduan asas perniagaan coklat dan pemasaran secara online yang Siti gunakan sehingga mampu menjana income sekurang-kurangnya 4 angka sebulan .
Senarai pembekal barangan coklat di seluruh negara turut disediakan dan eBook Bervideo ini.
Panduan yang mudah difahami kerana disampaikan dalam bahasa melayu.
Kaedah pembuatan yang diajar hanya menggunakan peralatan yang sudah tersedia, murah dan mudah didapati.
eBook Bervideo ini akan sentiasa dikemaskini dari semasa ke semasa. Pemilik eBook sedia ada akan menerima eBook yang dikemaskini (jika ada) secara PERCUMA.
Pemilik eBook akan menerima BANTUAN dan SOKONGAN berterusan melalui telefon, skype, emel dan juga facebook.
Boleh dijadikan rujukan pada bila-bila masa.

IZINKAN SITI MENUNJUKKAN KEPADA ANDA BAGAIMANA UNTUK MENGHASILKAN COKLAT-COKLAT YANG CANTIK SEPERTI INI....JOM TONTON VIDEO DI BAWAH DULU...
Tawaran Terhad !Video 1 : Cara Penyediaan Filling @ IntiVideo 2 : Cara Buat Coklat Praline PlainVideo 3 : Cara Penyediaan Coklat BerwarnaVideo 4 : Cara Penyediaan Coklat Praline Berwarna
& Memasukkan BadamVideo 5 : Cara Buat Coklat Marble
& Memasukkan Filling @ Inti CoklatVideo 6 : Cara Buat Coklat Oreo BerwarnaVideo 7 : Cara Buat Coklat EdibleVideo 8 : Cara Buat Lollichoc PlainVideo 9 : Cara Buat Lollichoc BerwarnaVideo 10 : Cara Buat Lollichoc EdibleVideo 11 : Cara Tempering Coklat Couverture(ANDA AKAN MENERIMA 11 VIDEO + eBook)

Berapakah Harga Untuk Produk Hebat Ini...?

 RM250.00 

 RM150.00 

Hanya RM97.00Dengan HARGA ini, anda mungkin telah JIMAT :

RM250 - RM1900 : untuk yuran kursus coklat
RM100 - RM400 : untuk kos pengangkutan
RM100 - RM200 : untuk kos penginapan

Ayuh Dapatkan Sekarang Dan Belajar Bagaimana Untuk Menghasilkan Coklat-Coklat Yang Cantik Serta Lazat Seterusnya Menjadi Sumber Pendapatan Tambahan Kepada Anda Dan Keluarga Anda.

Siti Sedia Membantu Anda Untuk Bermula....


Ikhlas Dari,

Siti Fatimah @ Coklat
013 - 9192517
 

Hak Cipta Terpelihara © 2012 cara buat coklat. Segala yang terkandung dalam laman web ini tidak boleh diambil /ditiru semula secara digital atau cetakan non-digital tanpa kebenaran pemilik

Tiada catatan